"Ja, het zijn duistere tijden. Alle reden tot doemdenken. Maar dat moet je dus vooral NIET doen.".
Deze boodschap brengt zangeres Amber Gomaa op haar sprankelende debuutalbum Moonchild.


De Amsterdamse (geboren en getogen in Haarlem), van Egyptisch/ Nederlandse origine, is geen onbekende in de vaderlandse popwereld. Ze heeft haar sporen reeds verdiend als achtergrondzangeres van Alain Clark en Jett Rebel.
Van 20-feet behind stardom stapt ze nu naar voren met een veelzijdig geluid. Niet alleen koppelt ze energieke rocksongs aan het eighties-geluid van Prince, ook schemert in haar werk de invloed door van Paul Simon (Graceland) in de vorm van indrukwekkende Afrikaans aandoende, opzwepende, sensuele polyritmiek.

Moonchild is een ijzersterke plaat van een optimistische jonge vrouw die haar emotionele kwetsbaarheid durft te tonen, maar als muzikante totally in command is en bovendien van alle markten thuis. Of Amber Gomma nu zingt, toetsen speelt, componeert, produceert of optreedt, op alle fronten betoont zij zich even trefzeker, eigenzinnig en creatief. Zie en hoor haar zingen en stel met eigen ogen en oren vast: als solo-artieste is Amber Gomaa een enorme aanwinst voor het Nederlandse live-circuit.

Website: Daniel van Loenen | Photography: Bibian Bingen